Koronapassi käyttöön Yhdistysverkoston tilaisuuksissa

3.12.2021

Kiristyneestä koronatilanteesta johtuen kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevia rajoituksia kiristetään Uudellamaalla 4.-31.12.2021 välisenä aikana.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin , jolloin henkilömäärärajaa  ei tarvitse noudattaa.

Koronapassin tarkastus yli 16 -vuotiailta on tilaisuuden järjestäjän vastuulla  ja tilaisuuden järjestäjän tulee huomioida myös muu terveysturvallisuus.

Linkki koronapassin lukijaan:

Koronatodistuksen lukija - THL

 

Aluehallintoviraston asiakkaille tai osallistujille tarkoitettujen tilojen hallinnasta tekemän päätöksen (§ 58d) mukaan tiloista vastaavan ja niitä toiminnassaan käyttävän toimijan on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa päätöksessä asetetut velvollisuudet ja rajoitukset. Tässä pykälässä tarkoitettu suunnitelma on pyynnöstä esitettävä kunnalle, kuntayhtymälle tai aluehallintovirastolle. Suunnitelma on siihen sisältyviä henkilötietoja lukuun ottamatta pidettävä tilassa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä

 

Koronatilanteesta ja koronapassin käyttöönotosta järjestetään yhdistyksille, seuroille ja yhteisöille kaksi samansisältöistä infotilaisuutta;

Info I:  tänään perjantaina 3.12. klo 17:00

Linkki kokoukseen: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

 

Info II: tiistaina 7.12. klo 17:00

Linkki kokoukseen: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

 

Etelä-Suomen AVI tiedote kokonaisuudessaan: Tiedote - Aluehallintovirasto (avi.fi)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠