OLKA-toiminta on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa.

Hyvinkään sairaalassa OLKA-toimintaa toteutetaan yhdessä Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston ja alueen yhdistysten kanssa.

Hyvinkään sairaalan OLKA-piste sijaitsee Palvelupiste Sopessa

OLKA-toiminta on valtakunnallista

OLKA® on HUS:n ja EJY ry:n luoma valtakunnallinen yhteistyömalli. OLKA-toimintaa toteutetaan ympäri Suomea ja verkosto laajenee koko ajan. Lue lisää OLKA-toiminnasta olkatoiminta.fi

Ajatuksissa toivo ja tulevaisuus – video vertaistuesta             Video aula-avustajista Hyvinkään sairaalassa

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Järjestämme Toivo -valmennuksia vertaistukijoille

Valmennus on suunnattu oman tai läheisen vakavan sairastumisen tai vammautumisen kokeneille, jotka haluavat auttaa muita saman kokeneita.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset tuleviin valmennuksiin täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Tietoa vertaistuen palveluista

Kokoamme yhdessä potilasyhdistysten kanssa tiedot alueellamme toimivista vertaistukipalveluista Vertaistalo.fi palveluun, joka:

• kokoaa yhteen vertaistukea tarjoavat toimijat eri puolilta Suomea.
  • tarjoaa tukea sairastuneelle ja läheisille sekä tietoa ja vertaiskokemuksia.
  • on osa Terveyskylä.fi-verkkopalvelua, jota kehitetään yhteistyössä Suomen yliopistosairaaloiden kanssa.

Onko tieto oman yhdistyksesi tarjoamasta vertaistukipalvelusta jo Vertaistalossa? Ohjeet yhdistyksille omien tietojen lisäämisestä löytyy tästä