Vapaaehtoistoiminta

Keski-Uudenmaan alueella on tarjolla hyvin monenlaista vapaaehtoistoimintaa. Mukaan lähdön kynnys on yleensä hyvin matala. 

Yhdistysverkosto tukee ja kehittää vapaaehtoistoimintaa yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Teemme työtä vapaaehtoisten ja heidän koordinaattorien osaamisen vahvistamiseksi.

Hyvinkään sairaalassa vapaaehtoinen aula-avustaja Aimo opastaa sairaalaan tulijoita.

Ammattilaisille - Keski-Uudenmaan Valikkoryhmä

Yhdistysverkosto koordinoi alueemme valikkoryhmää. Valikkoryhmän tarkoitus on koota vapaaehtoistoiminnan ääreltä koordinaattoreita ja muita toimijoita yhteen ja yhteistyöhön. Tärkeä osa toimintaa on koordinaattoreiden välinen verkostoituminen ja vertaistuki. 

Tapaamme vähintään neljä kertaa vuodessa ajankohtaisten asioiden äärellä. Liity mukaan ottamalla yhteyttä: senja.liikonen(at)yhdistysverkosto.net

Valikkoryhmät muodostavat Kansalaisareenan koordinoiman valtakunnallisen Valikkoverkoston. Valikkoverkosto tarjoaa muun muassa koulutusseminaareja ja ajankohtaisia julkaisuja.  Lisätietoa täältä. 

Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille - Opintopisteytetty vapaaehtoistoiminnan koulutus (2 op) 

Yhdistysverkosto järjestää kumppaneidensa kanssa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille koulutuksen, joka antaa hyvän pohjan toimia erilaisisissa vapaaehtoistehtävissä. Täältä näet ajankohtaiset koulutukset. Koulutukset järjestetään yhteistyössä alueen opistojen, hyvinvointialueen, kuntien, seurakuntien, järjestöjen ja muiden vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Koulutuksessa tutustutaan monipuolisesti vapaaehtoistoimintaan, sen eri muotoihin, merkitykseen  ja periaatteisiin. Kurssi tarjoaa valmiuksia toimia vapaaehtoisena sekä työkaluja myös oman hyvinvoinnin tukemiseksi.  Koulutukset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Saat tiedon koulutuksista kätevästi myös tilaamalla uutiskirjeemme.

OLKA-toiminta

Yhdistysverkosto on kumppanina Hyvinkään sairaalassa järjestämässä OLKA-toimintaa, joka on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Täältä voit lukea lisää OLKA-toiminnasta ja sen järjestämästä vapaaehtoisten koulutuksesta.

Vapaaehtoistoiminta on kaikille avointa toimintaa, jota tehdään palkatta omasta vapaasta tahdosta, hyödyttämään toista ihmistä tai yhteisöä. Vapaaehtoistoiminta nähdään keinona vaikuttaa ja osallistua, lisätä yhteenkuuluvuutta ja hyvinvointia sekä tukea kansalaisvaikuttamista ja demokratiaa. Se hyödyttää niin vapaaehtoista itseään kuin ympäröivää yhteiskuntaakin. 

Vapaaehtoistoimintaa tehdään tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoistoiminnan avulla voidaan tehdä monia asioita, joita palkkatyöllä ei tehtäisi. 

Kansalaisareena

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Ira on käynyt Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston koordinoiman vapaaehtoistoiminnan koulutuksen