Koulutukset

10 hyvää kuvaa yhdistyksen viestinnän tueksi!

Tule mukaan viestintäkoulutukseen! 10 hyvää kuvaa yhdistyksen viestinnän tueksi -koulutus starttaa Nurmijärven pääkirjastossa perjantaina 23.10.

Koulutus on tarkoitettu paikallisyhdistysten toimijoille ja se on osallistujille maksuton. Järjestäjinä Hyvinkään Yhdistysten Maailma muuttuu – yhdistystoiminta muuttuu -hanke ja Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto.

Koulutus on klo 10-12 ja sisältää viisi kokoontumiskertaa

23.10. Miltä yhdistyksesi näyttää?
30.10. 10 hyvää kuvaa 1/2.
27.11. Uusimaalaiset.fi -yhdistykselle näkyvyyttä.
8.1. 10 hyvää kuvaa 2/2.
15.1. Käytetään kymmentä hyvää kuvaa käytännössä.

Ilmoittautuminen etukäteen lomakkeen kautta.

TOIVO-valmennus vertaistukijoille

Valmennus verkossa, tammikuussa 2021.

Aika: to 14.1., ti 19.1., to 21.1. ja ti 26.1.2021 klo 16.30–18.30.
Verkkovalmennus koostuu itsenäisistä tehtävistä sekä neljästä virtuaalitapaamisesta, jotka järjestetään Teams-ohjelman kautta. Tarkemmat ohjeet ja liittymislinkki lähetetään valmennukseen valituille.

Tee hakemus viimeistään ke 6.1.2021: https://webropol.com/s/TOIVO-vertaistukijavalmennus-verkossa-tammikuu2021

Valmennukseen otetaan 8 henkilöä. Saat tiedon valmennukseen pääsemisestä pe 8.1.2021 mennessä (varaa päivät kalenteristasi jo hakuvaiheessa).

Verkkovalmennuksen järjestävät yhteistyössä OLKA Hyvinkään ja OLKA Jyväskylän jatoimijat.

TOIVO-valmennus on suunnattu oman tai läheisen vakavan sairastumisen tai vammautumisen kokeneille, jotka haluavat auttaa muita saman kokeneita. Valmennus

• antaa valmiuksia toimia vertaistukijana sekä sairaalassa että yhdistyksissä

• sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille

• koostuu itsenäisistä tehtävistä ja neljästä verkkotapaamiskerrasta

• on maksuton.

Lisätiedot:
Senja Liikonen, järjestökoordinaattori

senja.liikonen@yhdistysverkosto.net p. 045 129 7029

Järvenpään vapaaehtoistoiminnan verkkokoulutus

Tule sinäkin vapaaehtoistyöhön! Koulutus koostuu aloitusillasta, kahdesta yhteisestä koulutusillasta, vapaavalintaisista osioista sekä yhteisestä päätöstilaisuudesta.

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat saada vapaaehtoistoiminnasta uutta sisältöä elämäänsä. Suoritetusta koulutuskokonaisuudesta saa todistuksen. Koulutuksessa annetaan tietoa vapaaehtoistoiminnan perusasioista; toiminnan merkityksestä, yleisistä periaatteista sekä vuorovaikutustaidoista. Tutustumme erityyppisiin vapaaehtoistehtäviin Järvenpäässä mm. ikäihmisten, lapsiperheiden, maahanmuuttajien parissa tai mielen hyvinvointiin liittyvissä tehtävissä.

Kaikille yhteiset osiot:

• To 21.1. Aloitusilta, toiminnan merkitys ja motiivit
  • To 4.2. Vapaaehtoistoiminnan periaatteet
  • Ti 9.2. Vuorovaikutus ja kohtaaminen
  • To 11.3. Päätösilta

Vapaavalintaiset osiot: Vapaavalintaiset illat, joista valitaan vähintään 2 iltaa:

• Ti 26.1. Monikulttuurisuus
  • To 28.1. Ikäihmiset
  • Ti 2.2. Kriisiauttaminen
  • To 11.2. Omaisten ja läheisten tukeminen
  • Ti 16.2. Lapset, nuoret ja perheet
  • To 18.2. Mielenhyvinvointi - arjen tukena
  • Ti 2.3. Liikunta
  • To 4.3. Ryhmänohjaus
  • Ti 9.3. Etänä tehtävä vapaaehtoistoiminta.

Kurssi toteutetaan Teamsin välityksellä. Sen käyttö on vaivatonta tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Osallistujille lähetetään Teamsin käytön ohjeet ennen kurssin alkua. Teamsin käyttöä voi harjoitella ja neuvoja antaa Tanja Tuomi p.045 6142 697 Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry.

Kurssi on osallistujille maksuton.

Ilmoittautuminen 18.1. mennessä täältä

Mikäli haluat osallistua vain yhteen vapaavalintaiseen iltaan, ilmoittaudu Vapaa-ajan palvelupisteeseen p. 09 2719 2498.

Lisätiedot: Mia Meckelborg, mia.meckelborg@yhdistysverkosto.net tai p. 045 138 4262

Koulutuksia uusimaalaiset.fi-sivustolta