Kumppanuudella soteen ja kuntiin

KESKI-UUDENMAAN SOTE-HANKKEEN

ALUEEN KUNTIEN, YHDISTYSTEN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISHANKE 2017-2019

HANKEPAIKKAKUNNAT

  • Hyvinkää

  • Järvenpää

  • Nurmijärvi

  • Mäntsälä

  • Tuusula

  • Pornainen

► Kehitämme yhteistyötä asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

► Muodostamme järjestöjen palveluista täydentävän osan sote-yksikön ja kuntien toimintaa

► Tarjoamme hankekuntien asukkaille mahdollisuuden osallistua sote-uudistukseen

Onko sinulla idea osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi? Etsiikö yhdistyksenne kumppanuuksia? Oletteko valmiina soteen?

Ota yhteyttä kumppanuuskehittäjiin sari.turpeinen@yhdistysverkosto.net ja milka.lintinen@yhdistysverkosto.net

Kumppanuudella soteen ja kuntiin -hankkeessa (2017–2019) on meneillään hankkeen viimeinen toimintavuosi. Hankkeessa tavoitellaan tänä vuonna kumppanuuksia vahvistavien toimintamallien juurruttamista. Hanke kutsuu kokoon Hyvinkäällä, Tuusulassa, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Mäntsälässä ja Järvenpäässä toimivia yhdistyksiä ja pyrkii saattamaan yhdistykset toimivaan vuorovaikutukseen niin kuntien hyvinvointityöryhmien kuin Keski-Uudenmaan Soten palveluohjaajien kanssa. Kuule siis kutsusi Järjestötreffit 2.0 -tapahtumiin aivan lähiaikoina!

Kumppanuudella soteen ja kuntiin -hankkeessa teemme työtä, joka on ajankohtaista Keski-Uudenmaan lisäksi koko Suomessa. Valtakunnallisesta sote- ja maakuntauudistuksesta voi lukea lisää Alueuudistus-sivustolla. Uudenmaan maakuntasuunnitelmista puolestaan saa tietoa Uusimaa2019-sivustolta. Keski-Uudenmaan oma sote eli Keusote on alueen järjestöille lähin yhteistyökumppani. Keusotelle erityisen arvokasta on sen palveluista saatu palaute, jota voi sähköisesti jättää. Järjestöjen kanssa tehtävässä yhteistyössä yhteyshenkilö Keusotessa on Marjut Suo (marjut.suo _at_ keusote.fi).

Koko Uudellamaalla järjestöjen asiaa sote-uudistuksen pyörteissä edistää Kumaja eli Uudenmaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen kumppanuusverkosto, joka tarjoaa mm. kiinnostavia koulutuksia ja seminaareja järjestöjen uudistumisen tueksi. Kaikkia Uudellamaalla toimivia järjestöjä kutsutaan esittäytymään Uusimaalaiset.fi-sivustolle, joka voi järjestöjen aktivoituessa olla mm. Keusoten palveluohjaajille oiva apu asiakkaiden palveluohjaukseen ja järjestöjen palvelujen tarjoamiseen asiakkaille. Sivustolla on myös kattava tietopankki yhdistystoimijoille – kannattaa ehdottomasti vilkaista! Järjestöjen hallinnolliseen työhön löytyy tukea ja tietoa myös SOSTEn Järjestöoppaasta. Ajankohtainen sivu oppaassa on Vaikuttaminen maakunnissa, jossa kuvataan järjestöjen keinoja saada äänensä kuuluviin sote-uudistuksessa. Jos haluat keskustella ja jakaa tietoa järjestöjen roolista sote-uudistuksessa, kannattaa liittyä Innokylässä Järjestö 2.0 -hankkeen työtilaan. Työtilassa saat ajankohtaista tietoa myös Järjestö 2.0 -kokonaisuuden digi- ja maakuntahankkeista, joiden avulla SOSTE on verkottamassa järjestöjä uudella tavalla.

Kuulemme mielellämme sinusta liittyipä asiasi kuntien asukkaiden osallisuuteen, järjestöjen asemaan sote-uudistuksessa, kunnan hyvinvointisuunnitelmaan tai vaikkapa palveluiden järjestämiseen Keusotessa. Tehdään yhteistyötä ja luodaan kumppanuuksilla hyvinvointia edistäviä palveluketjuja!

 

Lämpimästi tervehtien,

kumppanuuskehittäjät

Milka Lintinen (milka.lintinen@yhdistysverkosto.net, p. 050 566 7159) ja

Sari Turpeinen (sari.turpeinen@yhdistysverkosto.net, p. 045 2254220)

 

Kumppanuudella soteen ja kuntiin -hanke

Martinkatu 5, 05800 Hyvinkää

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry

Kurkista sote-uudistusta kumppanuuskehittäjien silmin blogissamme TÄÄLLÄ!