Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutukset

Järvenpään vapaaehtoistoiminnan verkkokoulutus 21.1.2021 alkaen

Tule sinäkin vapaaehtoistyöhön! Koulutus koostuu aloitusillasta, kahdesta yhteisestä koulutusillasta, vapaavalintaisista osioista sekä yhteisestä päätöstilaisuudesta.

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat saada vapaaehtoistoiminnasta uutta sisältöä elämäänsä. Suoritetusta koulutuskokonaisuudesta saa todistuksen. Koulutuksessa annetaan tietoa vapaaehtoistoiminnan perusasioista; toiminnan merkityksestä, yleisistä periaatteista sekä vuorovaikutustaidoista. Tutustumme erityyppisiin vapaaehtoistehtäviin Järvenpäässä mm. ikäihmisten, lapsiperheiden, maahanmuuttajien parissa tai mielen hyvinvointiin liittyvissä tehtävissä.

Kaikille yhteiset osiot:

• To 21.1. Aloitusilta, toiminnan merkitys ja motiivit
  • To 4.2. Vapaaehtoistoiminnan periaatteet
  • Ti 9.2. Vuorovaikutus ja kohtaaminen
  • To 11.3. Päätösilta

Vapaavalintaiset osiot: Vapaavalintaiset illat, joista valitaan vähintään 2 iltaa:

• Ti 26.1. Monikulttuurisuus
  • To 28.1. Ikäihmiset
  • Ti 2.2. Kriisiauttaminen
  • To 11.2. Omaisten ja läheisten tukeminen
  • Ti 16.2. Lapset, nuoret ja perheet
  • To 18.2. Mielenhyvinvointi - arjen tukena
  • Ti 2.3. Liikunta
  • To 4.3. Ryhmänohjaus
  • Ti 9.3. Etänä tehtävä vapaaehtoistoiminta.

Kurssi toteutetaan Teamsin välityksellä. Sen käyttö on vaivatonta tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Osallistujille lähetetään Teamsin käytön ohjeet ennen kurssin alkua. Teamsin käyttöä voi harjoitella ja neuvoja antaa Tanja Tuomi p.045 6142 697 Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry.

Kurssi on osallistujille maksuton.

Ilmoittautuminen 18.1. mennessä täältä

Mikäli haluat osallistua vain yhteen vapaavalintaiseen iltaan, ilmoittaudu Vapaa-ajan palvelupisteeseen p. 09 2719 2498.

Lisätiedot: Mia Meckelborg, mia.meckelborg@yhdistysverkosto.net tai p. 045 138 4262